ONLINE FOGLALÁS


AJÁNLATKÉRÉS
FOGLALÁS TELEFONON
+36 30 9933 213
Térkép E-mail
6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 42. | Telefon: +36 70/377-1499 | Mobil: +36 30 9933 213 | Fax: +36 62 431 429 | E-mail: sporthotel@tiszahotel.hu

Kultúra


Móra Ferenc Múzeum

A múzeum 1896-ban épült neoklasszicista stílusban, ahol többek között a következő állandó kiállításokat tekinthetik meg a látogatók: Móra-emlékszoba, „Avarnak mondták magukat” című kiállítás, Csongrád megye népművészet néprajzi kiállítás, Lucs Ferenc gyűjtemény, Patikatörténeti kiállítás.

http://www.mfm.u-szeged.hu/


Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

Feledhetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik ellátogatnak a Pick Szalámi és a Szegedi Paprika Múzeumba. A látogatók megismerkedhetnek a szegedi Pick Szalámigyár történetével, illetve a szegedi fűszerpaprika termesztés- és feldolgozás történetével. A Pick Múzeumban minden látogató részére ingyenes szalámi kóstolóval kedveskednek.

Web: http://www.pickmuzeum.hu/


Fekete Ház

A Fekete Ház Szeged belvárosában, a Somogyi és a Kelemen utca sarkán található. Nevét egykori, megfeketedett festéséről kapta. A Fekete-házban kapott helyet a Móra Ferenc Múzeum történeti, irodalomtörténeti és iparművészeti anyaga.

Állandó kiállításai:

  • Csongrád és Csanád megyék társadalma 1867-től 1945-ig
  • Buday György életét végig kísérő tárlat
  • A harmadik állandó tárlat a divatot mutatja be a díszmagyartól a miniszoknyáig.
  • Köves L. Imre hagyatéka

További információk:
Fekete Ház 6720 - Szeged Somogyi utca 13. 
Tel: +36 (62) 425-033
Web:
http://www.mfm.u-szeged.hu/


Kass Galéria

A Kass Galéria 1985-ben nyílt meg Szegeden a Vár utcában. A galéria Kass János szegedi születésű, Kossuth-díjas, kétszeres Munkácsy-díjas, Érdemes Művész és Kiváló Művész munkásságát mutatja be. A Kass Galériában Kass János munkásságának olyan jelentős sorozatai kerülnek bemutatásra, mint a Kékszakáll, Az ember tragédiája, a Biblia, a Hamlet, s válogatott művek a Fejek sorozatból. A fenti alkotások mellett egyéni grafikái is helyt kaptak a kiállítótérben.


Állandó kiállítás: Kass János grafikusművész alkotásai
További információk: Kass Galéria
6720 - Szeged Vár u. 7.   +36 (62) 420-303


Reök Palota

A Reök-palota a hazai szecesszió egyedülálló alkotása, mely Magyar Ede tervei alapján 1907-ben készült el. Az épület vízi világot idéző falai között ma már színvonalas kiállítások, irodalmi és zenei programok és színházi előadások várják a látogatókat.
Az épületben az időszaki és állandó programok nyújtotta élmények mellett, a belsőtér, a lépcsőház látványa is magával repítheti a képzeletünket akár egy különös hangulatú tündérmesébe, ahol a palotában liliomfejek ringatóznak a lágy víztükör felszínén.
Kiállítások és további információ: www.reok.hu


Kőtár és Vármúzeum Szeged

Szegeden a középkori vár maradványai mellett létrehoztak egy kőtárat, ahol lehetőségünkben álmegtekinteni az egykori vár bontása során feltárt leglátványosabb román, gótikus, reneszánsz és barokk díszes faragott kőalkotásokat.

A felfedezéssel Szeged egyik legfontosabb középkori műemléke válik láthatóvá. Igaz, a több évi munkával a templom épületének csak nyugati felét tárhattuk fel. Ha a feltárás folytatódik, és az előkerülő falak bemutatására lehetőség nyílik, a Dömötör-torony és az alsóvárosi templom mellett, Szeged egy harmadik középkori műemlékkel büszkélkedhet.

A Kőtár keddtől vasárnapig 10 órától 17 óráig látogatható.

A Várban a huszonegy éves Tér és Forma Építész Iroda tárlatát tekinthetik meg a látogatók, ahol az elmúlt két évtized legfontosabb, az iroda által tervezett épületek tervrajzait, fotóit mutatják be. A kiállítás külön érdekességet is tartogat a látogatók számára: megtekinthetik Székó Gábor szobrász alkotásait, melyeket a művész az épületekre reflektálva, a helyszínen készített el.

Mindezek mellett a nagy árvíz előtti Szeged városképét is megismerhetik az érdeklődők: egy óriásmakettel szemléltetik az 1879 előtti városszerkezetet, valamint szintén maketten keresztül mutatják be a mai Szeged szerkezeti felépítését. A kiállításon továbbá kiemelt szerepet kap a folyó és a város kapcsolata a Tisza-part rekonstrukcióját és a NOÉ lakóhajót bemutató terveken keresztül.

További információk:
Vármúzeum - Kőtár 6720 - Szeged Stefánia sétány 2.    
Tel.: +36 (62) 549-040
varmuzeum.szeged@museum.hu info@mfm.u-szeged.hu


Röszkei Paprika Park

A szegedi főszerpaprika termelő tájkörzet szívében, a fűszerpaprika feldolgozó üzemben bemutatják a fűszerpaprika származását, felhasználását és értékeit, a paprika kutatás történetét és még sok érdekességet.

A kiállítás többnyelvű, idegenvezetéssel, előzetes bejelentkezéssel látogatható. A túra időtartama 1 óra.

 

A múzeum előzetes bejelentkezéssel látogatható!

Elérhetőség:
6758 Röszke, II. ker. 50/B
Tel.: +36 62/272-788
paprikamolnar@roszkenet.hu
www.paprikamolnar.hu


 

Szeged Hotel, Szálloda Szeged, Szeged Szállás, Hotel Szegeden, Szegedi Szállás, Olcsó szállás, Szállás kupon Szeged, Diákszállás Szeged, Hostel Szeged, Szeged szállás Aquapolis, Szállás Aquapolis közelében, Ifjúsági szállás Szeged

 

Szobafoglalás